NordNews
Avem ce spune

Într-un sfârșit, Usatîi s-a declarat solidar cu protestatarii din Elizaveta

După patru zile de la omorul tânărului de 23 de ani din satul Elizaveta, mun. Bălți, împușcat de un carabinier și protestele azi,  primarul capitalei de nord Renato Usatîi  a venit cu o reacție pe facebook. În postarea sa, Usatîi  a scris că este solidar cu protestatarii, care solicită o justiție echitabilă.   

 

 De asemenea, în textul postării se menționează că edilul de Bălți  va monitoriza personal mersul anchetei.
„Sunt solidar cu locuitorii din satul Elizaveta care protestează, cerând o anchetă corectă. Voi monitoriza  personal acest caz”, a precizat Renato Usatîi
 

 
La 13 ianuarie, aproape de miezul nopții, Simion Botnari un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta  a fost împușcat mortal de un carabinier. Potrivit martorilor,  Simion a încercat să-și apere un prieten, în consecință, s-a ales cu un glonte în inimă.  Cel care a tras, se numește  Vitalie Tătaru, are  37 de ani, e subofițer la Inspectoratul General de Carabinieri. El se afla înafara exercitării atribuțiilor de serviciu. Tătaru  a fost reținut și plasat în arest pentru 72 de ore. El a tras în Simion Botnari cu pistolul din dotare de  marca „Baikal”. Joi, 16 ianuarie, Judecătoria Bălți cu sediul la Sîngerei i-a prelungit mandatul de arest preventiv cu încă 30 de zile.
 
Procurorul care anchetează cazul spune că bănuitul riscă de la 10 până la 15 ani de pușcărie. Tânărul de 23 de ani a fost înmormântat la 16 ianuarie.
Vineri, 17 ianuarie, mai mulți locuitori din satul Elizaveta au ieșit la o acțiune de protest și au solicitat o justiție echitabilă în acest dosar instrumentat de Procuratura Bălți.
Protestul a durata aproape patru ore, timp în care atât rudele, cât și apropiații familiei Botnari au cerut să vină în fața lor procurorul, care gestionează cazul. Însă,  până la venirea anchetatorului și șefului Inspectoratului de Poliție Bălți,  între protestatari și polițiștii care mențineau ordinea publică s-au produs mici altercații.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata