NordNews
Avem ce spune

Inundații în urma ploilor puternice din ultimele zile

Ploile puternice din ultimele zile au distrus drumuri pe alocuri și au inundat terenuri agricole.  Cele mai afectate localităţi au fost înregistrate în nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri, iar comisiile teritoriale excepţionale sunt antrenate pentru estimarea prejudiciilor. 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în urma ploilor torenţiale înregistrate pe 18 mai au fost prejudiciate mai multe culturi agricole din localităţile ţării, iar  în unele gospodării, oamenii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a pompa apa. În localităţile Donici şi Camenca  din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite gradinele a  circa 60 de gospodării particulare. Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni . În localitatea Arioneşti de pe acoperişul a două depozite cerealiere  au fost smulse şi deteriorate  395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate.  În satul Donduşeni precipitaţiile au afectat circa 120 ha de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecţie a două bazine acvatice. Ploaia a făcut prejudicii şi în localităţile Tîrnova şi Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10ha  de semănături şi 20 ha de porumb. În raionul Sîngerei precipitaţiile torenţiale au distrus circa 100 ha de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.
IGSU,îndemnă gestionarii bazinelor acvatice să monitorizeze strict starea digurilor de protecţie pentru prevenirea inundaţiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"