NordNews
Avem ce spune

Investigație în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere

Consiliul Concurenței a anunțat astăzi că s-a autosesizat în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere. Instituția a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel în acest caz, informează MOLDPRES.
„Ne preocupă faptul că aceste creșteri au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.
Totodată, Consiliul Concurenței menționează că pentru a elucida acest caz, va conlucra cu alte instituții și este deschisă pentru a recepționa orice informații care ar elucida circumstanțele cazului.
Majoritatea rețelelor de benzinării au scumpit, de astăzi, prețurile la benzină și motorină în medie cu 5,1-5,4 la sută. Reprezentanți ai Agenției pentru Reglementare în Energetică au declarat că scumpirea carburanților este determinată de majorarea prețului la barilul de petrol pe piața internațională, iar prețurile angro și cele de import ale produselor petroliere au crescut cu 6-9 la sută.

Prețul la pompă pentru cea mai solicitată benzină Premium-95, afișat astăzi de benzinării, era de maximum 19 lei 47 de bani, iar la motorină de 17 lei 45 de bani per litru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"