NordNews
Avem ce spune

Investitorul din Slovenia, hărțuit de caracatița „mafioto-judiciară” sesizează autoritățile RM

Investitorul din Slovenia care este hărțuit de justiție dar și companii afiliate lui Veaceslav Platon nu se lasă bătut și trage un semnal de alarmă prin sesizarea delagației UE în RM, a Guvernului, BNM dar și MEI. Reprezentanții companiei „A5 Plus Nepremicnine poslovanje z nepremicninami d.o.o”, spun că prin această hărțuire este încălcat Acordul semnat între R. Moldova, și Slovenia care se referă la protejarea investițiilor, scrie deschide.md.
„A5 Plus…” precizează că autoritățile R. Moldova nu asigură protecția investitorilor străini așa cum este stipulat în Acordul din 2003, așa că solicită ca acest caz să fie monitorizat dar și că sunt dispuși să ofere orice informație solicitată pentru a evita o eventuală expropriere de bunuri pentru care a plătit jumătare de milion de euro.
Amintim că recent Deschide.MD a scris despre faptul că oamenii lui Veaceslav Platon care au controlat caractița sa de firme încearcă să lase un investitor din Slovenia fără imobilele din centrul Capitalei pentru care a plătit jumătate de milion de euro. Mai grav este că în toată această poveste a fost implicată și o bancă din R. Moldova care cunoștea acum câțiva ani ce înseamnă „mâna raiderului Platon”.
Acum compania „A5 Plus Nepremicnine poslovanje z nepremicninami d.o.o” din Slovenia s-a trezit cu sechestru aplicat pe bunurile cumpărate. Din informațiile noastre în spatele întregii scheme ar sta interesele unui judecător de la CSJ, schemă pe care o aplică cu ajutorul unor procurori (PCCOCS), ofițeri CNA și avocați. Acum dosarul este instrumentat de magistratul Nicolae Șova care și-a luat răgaz până pe 20 august, probabil ca să vadă ce schimbări vor mai fi în sistemul judecătoresc, acum asigurând interimatul judecătoriei Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata