NordNews
Avem ce spune

Iohannis, la inaugurarea BRUA-Faza I: Gazoductul Ungheni-Chișinău, un alt proiect major, strategic pentru România și R. Moldova

Președintele României Klaus Iohannis a felicitat compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei – atenție, cel mai ambițios proiect din domeniul energiei – Gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură și cu fonduri europene, scrie deschide.md


În discursul său acesta a ținut să menționeze că acesta nu este singurul proiect de dezvoltare finalizat în acest an de către Transgaz, menționând și gazoductul Ungheni-Chișinău, un alt proiect major de investiții.

„BRUA nu este însă singurul proiect de dezvoltare finalizat în decursul acestui an de către Transgaz. Doresc să menționez și gazoductul Ungheni-Chișinău, un alt proiect major de investiții, strategic pentru România și pentru Republica Moldova, proiect prin care ne bucurăm să fim încă o dată aproape de românii de peste Prut. Iată că România își dovedește capacitatea de a valorifica în mod corect poziția geostrategică, mixul energetic diversificat și resursa umană calificată”, a sus Iohannis în cadrul evenimentului de Inaugurare a BRUA – Faza I.

Președintele român a mai subliniat că, dezvoltarea Sistemului Național de Transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esențială a întăririi securității energetice atât a României, cât și a Uniunii Europene, dar și a securității energetice în regiunea Mării Negre.

Iohannis a mai specificat că are convingerea fermă că fondurile investite în infrastructura de transport de gaze vor genera mai mult decât o poziționare competitivă a României pe piețele de profil sau o reafirmare a credibilității statului român, ca partener etalon pentru creșterea securității energetice în întreaga regiune.

„Aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse va satisface mai bine cererea de pe piața internă și va conduce la un nivel sporit de predictibilitate și securitate în aprovizionare pentru consumatorii din România. (…) Românii trebuie să beneficieze cu adevărat de resursele pe care țara noastră le are, care trebuie să fie exploatate inteligent, corect și eficient”, a conchis Iohannis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"