NordNews
Avem ce spune

Ion Ceban solicită deconectarea agentului termic în instituțiile publice

Primarul municipiului Chișinău a venit cu o solicitare în dimineața zilei de joi, 28 octombrie, prin care cere ca agentul termic din mai multe instituții publice de stat să fie deconectat. Ceban susține că Guvernul, Parlamentul, Președinția, ministerele și toate birourilor funcționarilor trebuie deconectate de la căldura, lucru care poate i-ar ajuta să judece la rece despre criza în care se află Republica Moldova, informează Nord News cu referire la realitatea.md

Deci, școli deconectate, grădinițele se face economie în zilele de Weekend, mulțumim că spitalele sunt cu căldură. Dar 30 la sută din obiectivele din municipiu sunt conectate din cele 3048. Sugestia mea ar fi următoarea: astăzi ar fi bine să deconectăm Guvernul, Parlamentul, Președinția, ministerele și toate birourilor funcționarilor pentru a conecta căldura locuințelor oamenilor”, a declarat Ceban.

Șeful capitalei susține că blocul primăriei nu este conectat la căldură și nici nu va fi conectat în timpul apropiat. Acesta a precizat că responsabili din cadrul instituției ar fi verificat zilele trecute presiune din țevi, însă fără ca instituția să fie conectată la agentul termic.

Astăzi vom trimite o solicitare pentru a deconecta aceste zeci de instituții. Unele dintre ele sunt autonome și ar fii logic singure să se deconecteze. Nu ține de funcționarii care lucrează acolo, dar de oamenii care au putere de decizie. Dacă vor sta un pic la rece, poate judeca un pic mai repede și vor acționa un pic mai repede. Dacă ne place să judecăm, să judecați la rece cea ce se întâmplă astăzi”, a adăugat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata