NordNews
Avem ce spune

Ion Chicu de Ziua Suveranității: „Produsul Intern Brut, mai mic decât acum 30 de ani. Suntem dezbinați și ne macină conflictele”

Republica Moldova stă mai prost decât acum 30 de ani la capitolul Produsului Intern Brut (PIB). O spune chiar prim-ministrul Ion Chicu, în contextul Zilei Suveranității Republicii Moldova. „Suntem dezbinați și ne macină conflictele interne” menționează Chicu, scrie newsmaker.md  

Prim-ministrul a declarat, ironic, că sunt mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne dezbină.

Ne unesc drumurile ne-reparate și școlile vechi. Ne unesc spitalele îmbătrânite. Ne unește tristețea plecării copiilor care nu au încredere că Moldova poate fi la fel de dezvoltată ca alte țări”, a scris Chicu.

În mesajul său, Chicu ține să menționeze că Republica Moldova „a pierdut mult”, iar instituțiile medicale, dar și cele de învățământ au rămas în timp din punct de vedere al infrastructurii.

Ajunși la 30 de ani de suveranitate avem un Produs Intern Brut mai mic decât cel al RSS Moldova. Am pierdut mult în industria alimentară și în sectorul zootehnic, am pierdut uzine producătoare de mașini și calculatoare. Sistemul de sănătate și cel de educație trăiesc pe infrastructura construită până în anul 1990. Părinții și bunicii noștri au știut să construiască fabrici și uzine, școli și universități, grădinițe și spitale, căi ferate și drumuri. Părinții și bunicii noștri au știut să fie uniți și să muncească cot la cot pentru binele lor și al societății. E timpul să recunoaștem că nu am știut să fim atât de buni și uniți precum părinții și bunicii”, a punctat Chicu.

E timpul să lăsăm la o parte tot ce ne dezbină și cot la cot să reconstruim Moldova. Lucrând împreună vom construi zi de zi Suveranitatea Republicii Moldova. Vom demonstra dreptul nostru de a dispune liber de soarta noastră și vom convinge partenerii că pot avea încredere în responsabilitatea și înțelepciunea noastră. Cred că unitatea națională este ingredientul principal al Suveranității autentice. Cred în viitorul nostru și al Republicii Moldova”, a conchis prim-ministrul.

Menționăm că la 23 iunie 1990, Sovietul Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldova a adoptat Declaraţia de Suveranitate a statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"