NordNews
Avem ce spune

Ion Chicu despre Maia Sandu: „I-aș reproșa Dnei Președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea”

Fostul Prim-ministru al Republicii Molodva, Ion Chicu s-a expus asupra activității președintelui Maia Sandu, în primele 100 de zile de mandat. Acesta a declarat că a respectat regula bunului simț și nu a venit cu aprecieri până acum, cu toate că, la rândul său a fost atacat chiar înainte de a „păși pragul Guvernului”.

„Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea Dnei Maia Sandu. Este o regulă de bun simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv de Domnia sa, încă până am reușit să pășesc pragul Guvernului”, a subliniat Chicu.
Oficialul a venit cu câteva reproșuri la adresa actualului președinte al țării:
„La expirarea acestui termen, ca cetățean, i-aș reproșa Dnei Președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați. Un alt moment, care îi poate fi imputat, este că a întârziat atât de mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru. Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua – la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ”, a punctat Ion Chicu. 
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata