NordNews
Avem ce spune

Ion Chicu îndeamnă oamenii să evite cimitirele în acest weekend

Sistemul medical riscă să nu mai facă față cazurilor de coronavirus dacă oamenii nu vor rămâne acasă și nu vor respecta măsurile epidemiologice. Cel puțin asta a dat să se înțeleagă premierul Ion Chicu, care a scris că locuri în spitale, pentru pacienții infectați cu coronavirus, „mai sunt pe cinci zile”.  Șeful Guvernului face apel către cetățeni să evite cimitirile în acest weekend și să stea acasă, scrie agora.md. 

Totodată, Chicu a făcut referire la declarațiile făcute de șeful ANSP, Nicolae Furtună, care a spus că „unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci”.
„Să închidem oamenii în case iar – nu mai e posibil. Să oprim din nou toată economia – nu mai e posibil. Să amendăm pe toți simultan – nu e posibil. Să-l ascultăm pe acest Om – e posibil, trebuie. Locuri în spitale mai avem pe cinci zile. Stați acasă – nu la cimitir”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de facebook.

Precizăm că pe data de șapte și opt iunie, moldovenii vor sărbători Paștele Blajinilor. Asta în condițiile în care în țara noastră au fost confirmate 9.018 cazuri de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"