NordNews
Avem ce spune

Ion Chicu o invită la dialog pe Maia Sandu: În PAS mai avem speranță

Invitația este foarte clară. Lăsăm ambițiile politice și strategiile electorale. Haideți să ne gândim la oameni!”. Cu acest îndemn a venit prim-ministrul Ion Chicu către lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Candu este o problemă pentru Parlament, spune Ion Chicu

Candu este o problemă pentru Parlament, spune Ion Chicu. Iar prin postările sale critice în adresa Maiei Sandu, el dorește să o invite la discuții

Gepostet von Politica am Mittwoch, 8. Juli 2020

 
 
Ion Chicu susține că PAS este partidul în care mai are speranță. Întrebat de ce o atacă pe Maia Sandu, în postările sale de pe Facebook, tehnocratul Chicu a precizat că acesta este doar o invitație la dialog pentru lidera PAS.

Invitația este foarte clară. Lăsăm politica deoparte pentru că o să ne scufundăm cu tot cu țară și indiferent dacă va câștiga cineva alegerile sau nu, țara va fi scufundată.”

În cadrul aceleiași emisiuni, prim-ministrul a adresat un mesaj pentru toți deputații fracțiunii parlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

Doamna Maia Sandu, stimați colegi din PAS și oameni care vă gîndiți la țară, lăsăm mofturile și venim la dialog.”

Menționăm că, după trei încercări eșuate, astăzi, 9 iulie, Ion Chicu a prezentat în Parlament patru proiecte de legi (Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020) pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea politică.
Principalele prevederi ale acestor proiecte:

  • Majorarea de la 1 septembrie 2020 a salariilor în sistemul medical al țării (circa 47 mii angajați vor avea salarii mai mari)
  • Oferirea unui suport financiar de 700 de lei pentru circa 660 mii pensionari și beneficiari de alocații sociale
  • Acoperirea cheltuielilor de salarizare pentru zeci de mii de profesori și angajați din sistemul educației
  • Achitarea îndemnizației pentru urmașii medicilor căzuți în lupta cu COVID19
  • Oferirea unui suport suplimentar de 100 mln.lei pentru agricultori
  • Restabilirea bazei industriale a 16 raioane din țară – se alocă la această etapă 50 mln.lei
  • Suport suplimentar pentru businessul mic și mijlociu – 50 mln.lei
  • Suport adițional pentru beneficiarii Programului Prima Casă – 20 mln.lei

După ce s-a început analizarea primului proiect, fracțiunile parlamentare PAS și Platforma DA au părăsit sala plenului, după ce nu le-a convenit modul în care se votează proiectele de lege examinate, dar în scurt timp, aceștia au revenit în sală și au participat la examinarea proiectelor de pe ordinea de zi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"