NordNews
Avem ce spune

Ion Chicu se justifică: „Fiul meu a făcut o ceremonie, nu nuntă.”

„Fiul meu a făcut o ceremonie, nu nuntă.” Așa comentează premierul Ion Chicu organizarea nunții fiului său, acum patru zile. Declarașia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR. „Au participat doar rudele și unchii apropiați. A fost în aer liber, s-au respectat normele de siguranță. Este un eveniment permis. Nu s-a încălcat nimic în opinia mea”, a adăugat Chicu.

Totodată, premierul a menționat că fiul său s-a căsătorit în anul 2019, iar petrecerea era planificată pentru sfârșitul lunii august curent. La insistența lui, la începutul lunii iunie, nunta a fost amânată, însă „tinerii au vrut să-și oficializeze căsătoria”.
Amintim că reporterii de investigație de la Proiectul ”Cu sens” au filmat secvenţe de la eveniment, inclusiv dansul mirilor. Din imaginile surprinse de la nuntă se vede că la eveniment au fost prezente zeci de persoane.
În 26 august, Ion Chicu a semnat decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, prin care se menține interdicția de a organiza nunțile și cumătriile sub orice formă pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

La sfârșitul luni iunie, la o emisiune TV, premierul spunea că cel mai probabil va anula nunta fiului său pentru a nu pune în pericol sănătatea oaspeților.

„Eu înțeleg că nunta va trebui să fie anulată, pentru că pandemia nu va dispărea. Închipuiți-vă, organizezi o petrecere mare, iar peste trei zile oaspeții tăi vor fi internați la spital. Cine vei fi considerat tu după asta?”, a spus atunci prim-ministrul.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"