NordNews
Avem ce spune

Ion Sturza: Am mari dubii că Igor Dodon înțelege procesele economice

În cadrul emisiunii “În profunzime” de la ProTV, Ion Sturza a criticat declarația președintelui R. Moldova, Igor Dodon care a este de părere că moneda națională trebuie să fie depreciată pentru a favoriza exporturile. Fostul prim-ministru a mai declarat că se îndoiește de cunoștințele lui Dodon în sfera economică.

Acesta devalorizare este pentru a fovariza exporturile în Federația Rusă, (Dodon) explicit a spus-o. El are o grijă pentru Federația Rusă fiind, de fapt, agentul Federației Ruse cu acte în regulă. Cred că a auzit și el ceva. Eu am mari dubii că el înțelege procesele economice, nici la nivel micro nici la nivel macro.

Am avut ocuzia să mă uit puțin peste teza lui de doctor în științe economice, care este un plagiat cap-coadă și este o rușine. […] Nu vreau să intru într-o dispută macro-economică, despre importanța devalorizării, inflației. În momentele de criză și aceste instrumente se folosesc, dar nu vine șeful statului să le spună de la televizor, pentru că ar fi stârnit o panică totală. Bine că a intervenit Banca Națională, dar și alți specialiști și i-au spus lui Dodon să nu mai aiurească.

Președintele Igor Dodon a declarat că leul puternic are un efect negativ asupra economiei și a sfătuit Banca Națională a Moldovei să își facă treaba mai bine și să deprecieze puțin moneda națională.

1 Comentariu
  1. […] În cadrul emisiunii “În profunzime” de la ProTV, Ion Sturza a criticat declarația președintelui R. Moldova, Igor Dodon care a este de părere că moneda națională trebuie să fie depreciată pentru a favoriza exporturile. Fostul prim-ministru a mai declarat că se îndoiește de cunoștințele lui Dodon în sfera economică, scrie nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata