NordNews
Avem ce spune

Iresponsabilitatea președintelui. Dodon a dezvăluit numele femeii infectate cu coronavirus

Igor Dodon, ori cu bună știință, ori din neatenție, a dezvăluit numele femeii care a fost diagnosticată pozitiv cu coronavirus și se află internată în prezent la Spitalul Clinic Republican, pentru tratament și monitorizare permanentă, scrie Realitatea.md.


În timpul conferinței de presă, pe care a susținut-o după întrevederea tradițională, din fiecare zi de luni, avută cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, șeful statului a răspuns la întrebările jurnaliștilor.
Fiind întrebat despre un zvon în presa din România, precum că un cetățean român ar fi infectat cu coronavirus în Republica Moldova, Igor Dodon a declarat că cel mai probabil este vorba de doamna diagnosticată pozitiv cu coronavirus, întrucât aceasta deține dubla cetățenie.
În acest moment, a dezvăluit identitatea pacientei. Din sală, i s-a șoptit prenumele, după care Igor Dodon a pronunțat integral numele și prenumele femeii.
Realitatea.md vă pune la dispoziție video (mai sus), dar nu și identitatea femeii întru protecția datelor cu caracter personală în contextul circumstanțelor. Sunetul a fost editat.
Amintim că, însuși fiul pacientei, care a decis să ofere o explicație pentru diez.md despre de ce mama sa a revenit în țară, a rugat portalul de știri să-i păstreze identitatea în anonimat, pentru eventuale comentarii negative în spațiul public.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata