NordNews
Avem ce spune

Irina Vlah propune introducerea noilor discipline în curricula școlară

„Educația online a schimbat esențial situația – și numai dumneavoastră înțelegeți cât de complicat e de obținut un rezultat bun în educația copiilor atunci când nu sunteți față în față cu ei. Nu voi vorbi despre problemele în calitatea educației online și în genere despre problemele pe care le-a adus epidemia în desfășurarea procesului de educație. Vreau să vorbesc despre alte lecții ale epidemiei – iar epidemia chiar ne-a dat și multe lecții”. Despre aceasta a declarat Irina Vlah, Bașcanul Găgăuziei, informează TRIBUNA.

În această perioadă – a spus ea – am observat că ar fi bine să adăugăm discipline noi în educația școlară.

„Mulți dintre oamenii care dețin puterea și mulți dintre cei care vor să obțină puterea au demonstrat în epidemie un comportament egoist și iresponsabil, prea des și prea urât au atacat alți oameni pentru păreri diferite de ale lor. Ei nu au ajutat medicii și învățătorii să își facă munca, ci i-au împiedicat prin implicările iraționale numai ca să se facă cumva văzuți. Politicienii nu au ținut cont de pericolele, care amenință societatea, și au pus prioritățile politice personale și de grup deasupra priorităților societății”, a afirmat Irina Vlah, într-un discurs.

Potrivit Bașcanului, probabil că, în perioada următoare, pe lângă disciplinele tradiționale școlare precum matematica, fizica, chimia, literatura – va trebui să includem discipline prin care vom educa responsabilitatea socială și respectul față de alți oameni și dreptul lor la opinie.

„Trebuie să facem asta pentru ca societatea, care va fi condusă de copiii de azi, să fie mai bună decât a noastră, să fie mai responsabilă și oamenii să se respecte și să se ajute reciproc mai mult”, a conchis ea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata