NordNews
Avem ce spune

Italia ar putea prelungi starea de urgență până la începutul anului 2021

Premierul italian Giuseppe Conte va cere parlamentului să prelungească starea de urgență până la sfârșitul lui ianuarie 2021. Anunțul vine în contextul în care guvernul încearcă să evite recrudescența epidemiei de COVID-19 pe care o traversează alte state europene, scrie HotNews.md

Starea de urgenţă, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie, acordă guvernului central puteri sporite, înlesnindu-le autorităţilor evitarea birocraţiei care sufocă procesul decizional în Italia.

„Vom propune parlamentului să prelungească starea de urgenţă, probabil până la finalul lui ianuarie 2021”, le-a declarat Conte reporterilor în timpul unei vizite la Caserta, în sudul Italiei.

Italia, prima ţară europeană care a trecut printr-o epidemie majoră de COVID-19 în primăvară, a reuşit să reducă numărul de infectări după ce a impus o carantină strictă din martie până în mai. Italia rămâne totuşi ţara din Europa continentală cu cele mai multe decese confirmate – 35 894.

În ultimele două luni, numărul zilnic de infectări s-a aflat din nou în creştere, dar se menţine sub 2 000, mult sub cele din Franţa sau Spania, care au fost obligate să impună noi restricţii în unele zone.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"