NordNews
Avem ce spune

Italia introduce carantina pentru mai multe state

Mai multe regiuni din Italia vor impune carantina călătorilor care se întorc din anumite ţări europene considerate ca fiind un risc pentru răspîndirea coronavirusului, a informat miercuri presa italiană.

Este vorba despre regiunile Puglia (sud) şi Campania (sud), iar măsura carantinării se aplică cetăţenilor care se întorc din Spania, Grecia şi Malta, scrie jurnal.md

În ultimele două zile am înregistrat numeroase cazuri pozitive în rîndul rezidenţilor din Puglia la revenirea din aceste trei ţări în care circulaţia virusului este importantă”, a precizat preşedintele regiunii Puglia, Michele Emiliano.

Sicilia şi Emilia-Romagna se pregătesc să se alăture celor două regiuni italiene. Totodată, autorităţile regiunii Emilia-Romagna vor dispune testarea tuturor călătorilor din aceleaşi trei ţări. De asemenea, călătorii care vor sosi din Croaţia în Emilia-Romagna vor intra în izolare, transmite romaniatv.net.
Autorităţile sanitare din aceste regiuni se tem de un nou val de contaminări propagat de turiştii care au fost pe plaje sau în locuri publice în ţări mai expuse la virus din Spaţiul Schengen.
Italia rămîne închisă cetăţenilor din Balcani şi impune carantină pentru cetăţenii români şi bulgari. De asemenea, autorităţile italiene au interzis accesul pe teritoriul statului al călătorilor care provin din Republica Moldova, Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Macedonia de Nord.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata