NordNews
Avem ce spune

Italia: Poliţia a arestat un important şef al mafiei. Era a doilea pe lista celor mai căutaţi infractori

Poliţia italiană a arestat, sâmbătă, un important şef al mafiei din Napoli, Marco Di Lauro, al patrulea fiu al lui Paolo Di Lauro şi ultimul aflat în libertate, scrie digi24.ro.
Marco Di Lauro, în vârstă de 38 de ani, a fost arestat fără să opună rezistenţă în cartierul Chiaiano, unde se afla alături de soţia lui, a anunţat presa italiană.
Di Lauro, pe numele căruia era emis un mandat internaţional de arestare din 2006, era a doilea pe lista celor mai căutaţi infractori din Italia, în urma mafiotului sicilian Matteo Messina Denaro.
Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a salutat operaţiunea ca fiind una foarte importantă, subliniind că nu există „linişte pentru infractori”.
Marco Di Lauro era căutat de poliţie din 2004, după ce a reuşit să scape din operaţiunea „noaptea cătuşelor”. Un informator al poliţiei i-a imputat în 2010 nu mai puţin de patru crime.
Tatăl lui Marco, Paolo, era în fruntea clanului Camora, care controla cartierele sărace Scampia şi Secondigliano din Napoli.
Nu mai puţin de 130 de persoane au fost ucise în conflictele pentru controlul teritorului după ruptura dintre clanurile Amato-Pagano şi Di Lauro în 2004.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"