NordNews
Avem ce spune

Italia prelungește starea de urgență din cauza Covid-19 până pe 15 octombrie

Camera superioară a parlamentului din Italia a aprobat marți cererea premierului Giuseppe Conte de a prelungi până pe 15 octombrie starea de urgență, extinzând astfel puterile guvernului, care în prezent gestionează criza de sănătate a coronavirusului, scrie diez.md.

Partidele de opoziție s-au opus, acuzând-l pe Conte că a încercat să țină prea multă putere în propriile mâini, în ciuda unei scăderi dramatice a ratei de contagiune. Cu toate acestea, Senatul Camerei Superioare a adoptat măsura cu 157 voturi pentru și 125 contra, în camera de 319 de locuri.
Conte a anunțat o stare de urgență de șase luni pe 31 ianuarie, când primele două cazuri de coronavirus au fost confirmate la Roma.
„Virusul continuă să evolueze. Ar fi incongruent să suspendăm brusc o astfel de măsură eficientă”, a declarat Conte Senatului în dezbaterea de marți.

Cu toate acestea, el a retras din planurile inițiale de a solicita o prelungire până la sfârșitul anului, spunând că dorește doar o reînnoire până la jumătatea lunii octombrie.
Starea de urgență acordă mai multe puteri atât guvernului regional, cât și guvernului central, inclusiv facilitarea miniștrilor de a declara zone roșii în cazul în care boala se arăta din nou și de a consolida resursele spitalului.
De asemenea, starea de urgență va contribui la reducerea birocrației, deoarece oficialii pregătesc școlile să se redeschidă în septembrie, după ce au fost închise timp de șase luni.
Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa de COVID-19, înregistrând peste 35 000 de decese din aproximativ 246 500 de cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"