NordNews
Avem ce spune

Izolarea ar putea conduce la 7 milioane de sarcini neplanificate și 31 de milioane de cazuri de violenţă domestică

Măsurile restrictive impuse din cauza epidemiei de coronavirus ar putea rezulta în 7 milioane de sarcini neplanificate, potrivit unei analize publicate marţi de Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA), relatează dpa, potrivit agerpres.

Întreruperi ale lanţului de aprovizionare ar putea lăsa 47 de milioane de femei din ţări sărace şi în curs de dezvoltare fără contraceptive moderne, a declarat agenţia Naţiunilor Unite.
Analiza arată de asemenea că, şase luni de măsuri restrictive ar putea rezulta într-un număr suplimentar de 31 de milioane de cazuri de violenţă domestică, în condiţiile în care femeile sunt nevoite să rămână în case pentru perioade lungi de timp.
Întârzieri în programele pentru stoparea mutilării genitale (FGM) şi căsătoriei între copii din cauza pandemiei, ar putea rezulta în două milioane de noi cazuri de FGM şi alte 13 milioane de căsătorii între copii în următorul deceniu care altfel, ar fi putut fi prevenite, conform UNFPA.
În timp ce cifrele sunt stabilite cu aproximaţie, acestea arată „impactul catastrofal pe care COVID-19 l-ar putea avea în curând asupra femeilor şi fetelor la nivel global”, a declarat directorul executiv al UNFPA, dr. Natalia Kanem, într-un comunicat de presă.
„Pandemia intensifică inegalităţile şi alte milioane de femei şi fete riscă acum să-şi piardă capacitatea de a-şi planifica familiile şi de a-şi proteja corpurile şi sănătatea lor”, a mai spus ea. „Sănătatea femeilor şi drepturile lor trebuie protejate cu orice preţ”, a declarat ea.
Agenţia ONU colaborează cu guvernele pentru consolidarea sistemelor de sănătate, asigurarea accesului la servicii cheie şi promovarea implicării comunităţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"