NordNews
Avem ce spune

James Bond a fost observat la Bălți: află 5 secrete de învățare a limbii engleze de la un spion adevărat!

Știai că succesul celebrului James Bond nu se bazează doar pe carisma și abilitățile sale de luptător? Acesta cunoaște perfect limba franceză, germană, italiană și rusă – ceea ce-l face un rival de temut. 

Engleza este limba maternă a eroului, cu care evident nu întâmpină dificultăți. În cărțile lui Fleming dar și în filme, agentul 007 nu-și trădează secretele, dar noi oricum putem deduce cum a reușit să învețe atâtea limbi străine. Metodele „secrete” ale serviciilor speciale nu sunt atât de secrete. Oricine le poate folosi.

Secretul №1. Motivația

Bond învăța limbile străine nu pentru că se plictisea, ci pentru a supraviețui în tabăra inamicului sau pentru a trece neobservat ca fiind drept unul dintre ei. Astfel, acesta avea o motivație destul de puternică. Dacă înțelegi pentru ce anume ai nevoie să înveți o limbă străină, atunci ești cu un pas mai aproape de succes.

Încearcă să identifici motivația ta, ce plusuri îți poate oferi cunoașterea limbii engleze sau ce probleme poți evita cunoscând-o. De exemplu, imaginează-ți ce oportunități de creștere în carieră ți se pot ivi atunci când vei avea nivelul Upper Intermediate. Dacă totuși nu găsești doza de motivație care să te facă să înveți sau să îți îmbunătățești nivelul actual, înscrie-te la un test gratuit la Oratorica Bălți unde ți se va determina corect nivelul tău actual iar profesorii de la Oratorica te vor ajuta să găsești și să păstrezi motivația necesară pentru un start de succes. 

Secretul №2. Grupurile mici

Atât în Marea Britanie, în SUA, cât și la noi, viitorii spioni studiază limbile străine în grupuri mici sau individual cu un profesor experimentat. În acest fel, Bond nu ar fi avut șansa să se ascundă în ultima bancă pentru a evita să răspundă, ori să rămână blocat la un subiect în timp ce grupul studiază în continuare. 

Pe parcurs, profesorii puteau să se schimbe între ei, pentru ca studenții să înțeleagă persoana indiferent de accent. 

Secretul №3. Tehnica comunicativă

Procesul de învățare a spionului Bond, precum și al colegilor săi, era bazat pe vorbire. Astfel, în cadrul orelor ei puteau vorbi și peste 70% din timp, pentru ca să deprindă pronunția corectă, să depășească bariera lingvistică și să memoreze informația primită prin aplicarea imediată a acesteia.

Secretul №4. Diverse materiale de studiu

Încă din anii 1950, în centrele de studiere a limbilor străine ale serviciilor speciale, se utiliza o gamă largă de instrumente educaționale. Înregistrări audio de cântece, convorbiri pe diverse teme, videoclipuri didactice, cărți ale scriitorilor clasici și moderni, jurnale – toate erau folosite pentru o stimulare mai bună a centrelor de învățare ale spionilor. Nouă ne este și mai ușor, și mai interesant, având acces la toate sursele de informație doar cu ajutorul unui dispozitiv conectat la internet.

Agentul 007 a studiat limbile din toate perspectivele – era nevoie să cunoască multe subtilități, pentru a înțelege atât un articol din ziar, cât și o glumă din sitcom-urile populare și chiar limba vorbită în stradă de localnici.

Secretul №5. Exersarea continuă

Un lucru bine cunoscut este graficul foarte încărcat pe care îl au spionii, ceea ce determină faptul că nu practică o comunicare continuă în toate limbile învățate. De aceea, pentru o reîmprospătare a cunoștințelor, Bond exersează în mediu de 3 ori pe săptămână, individual sau cu un ajutor. 

Este greu de imaginat că poți să înveți o limbă o dată și pentru totdeauna, dacă nu o practici zi de zi. Chiar de cunoști limba engleză, oricum ai nevoie să exersezi, pentru a-ți menține o minte ascuțită, la fel cum o face un spion adevărat!

Vrei să înveți engleza ca un spion? Înscrie-te la o testare gratuită a nivelului de engleză la Oratorica, după care vei putea alege grupul și orarul convenabil, prin care să combini ocupația ta zilnică cu activitatea ta secretă. 

Te poți înscrie la un curs online sau offline la numărul de telefon 030 00 10 10 pe site-ul https://www.oratorica.md sau le poți lăsa un mesaj pe Facebook sau Instagram pentru mai multe detalii. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"