NordNews
Avem ce spune

Japonia continuă ”fără întrerupere” pregătirile pentru JO 2020 de la Tokyo

Guvernul Japoniei a anunţat că îşi va continua „fără întrerupere” planul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară, în ciuda epidemiei de coronavirus, în condiţiile în care numărul celor infectaţi în arhipelagul nipon a depăşit pragul de 1.000 de persoane, conform agenţiei Kyodo.

Continuăm fără întrerupere pregătirile pentru Jocurile Olimpice, aşa cum am prevăzut, în timp ce colaborăm strâns cu CIO, cu comitetul de organizare şi cu guvernul metropolitan din Tokyo„, a precizat ministrul purtător de cuvânt al Executivului, Yoshihide Suga, în cursul unei conferinţe de presă.

Acesta a mulţumit, de asemenea, pentru „eforturile” Comitetului Executiv al CIO, care a dat publicităţii marţi o declaraţie în care îşi afirmă angajamentul „‘pentru succesul Jocurilor, care se vor desfăşura între 24 iulie şi 9 august” în capitala Japoniei.

Comitetul Executiv al CIO, care s-a reunit la Lausanne (Elveţia), a ratificat astfel datele prevăzute pentru Jocurile Olimpice 2020, deşi a indicat că va respecta întotdeauna recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precizează agenţia EFE.

Zvonurile referitoare la o ipotetică schimbare a datelor de desfăşurare a JO 2020, din cauza apariţiei noului coronavirus au fost relansate marţi, în urma declaraţiilor ministrului japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, care a subliniat această posibilitate în virtutea acordului semnat între CIO şi autorităţile japoneze.

Acest acord precizează că doar CIO are puterea de a anula Jocurile de la Tokyo, în cazul în care nu există nicio opţiune de organizare a acestora în 2020, ceea ce „ar putea fi interpretat ca fiind posibilă amânarea Jocurilor”, cu condiţia să fie anul acesta, a spus ministrul în intervenţia sa într-o comisie parlamentară.

Începând din luna ianuarie, când au început să fie detectate cazuri de Covid-19 în afara Chinei, epicentrul focarului, atât guvernul Japoniei, cât şi comitetul de organizare au subliniat că epidemia nu modifică planurile de găzduire a Jocurilor Olimpice 2020 la Tokyo.

Cu toate acestea, răspândirea virusului a forţat deja anularea competiţiilor de calificare pentru Jocuri în mai multe ţări, iar restricţiile de călătorie care sunt aplicate tot mai mult de autorităţile naţionale reprezintă o provocare logistică în creştere.

Organizatorii şi CIO se află „în contact continuu” cu OMS, a subliniat purtătorul de cuvânt al Executivului japonez, care a menţionat de asemenea, crearea unui „grup de lucru” pentru a analiza cele mai recente evoluţii legate de noul coronavirus şi pentru a „garanta” desfăşurarea unor Jocuri „sigure”.

Sursa: agerpres.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"