NordNews
Avem ce spune

JAPONIA: Numărul sinuciderilor, la cel mai scăzut nivel din ultimii peste 40 de ani

Numărul sinuciderilor în Japonia s-a aflat în 2019 la cel mai coborât nivel din ultimele peste patru decenii, după zece ani de scăderi succesive, a anunţat vineri poliţia niponă, transmite Reuters, citat de agerpres.ro
Deşi sinuciderile au o istorie îndelungată în Japonia drept o cale de a evita ruşinea sau dezonoarea, iar rata sinuciderilor este în continuare cea mai ridicată din grupul G7, al celor mai industrializate state, un efort naţional a reuşit scăderea acesteia cu circa 40 de procente în aproximativ 15 ani.
Conform cifrelor preliminare publicate vineri, numărul sinuciderilor a scăzut în 2019 cu 881, coborând sub pragul de 20.000 pentru prima oară din 1978, de când există astfel de date, fiind de 15,8 de cazuri la 100.000 de locuitori.
În schimb, în SUA, ţară cu o populaţie dublă faţă de a Japoniei, rata sinuciderilor a fost de 14 la 100.000 de locuitori în 2017, ultimul pentru care există date, chiar dacă sinuciderile sunt o problemă în creştere.
Din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, 13.937 de bărbaţi şi 6.022 de femei şi-au luat viaţa în Japonia în 2019, însă nu există o statistică pe grupe de vârstă.
Anul de vârf al sinuciderilor a fost 2003, când s-au înregistrat 34.427 de cazuri, alarmându-i pe decidenţii politici şi atrăgând atenţia străinătăţii.
Îmbunătăţirea serviciilor psihologice, înmulţirea liniilor telefonice de asistenţă şi a grupurilor de voluntari care îi ajută pe oameni să-şi exprime trăirile interioare au contribuit la această evoluţie.
Corporaţiile, stimulate de procese intentate de familiile unor angajaţi care s-au sinucis din cauza suprasolicitării, au înlesnit luarea de concedii şi tot mai multe le oferă sprijin psihologic lucrătorilor lor.
O lege limitează munca suplimentară, iar guvernul obligă la teste anuale de stres în companiile cu mai mult de 50 de angajaţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata