NordNews
Avem ce spune

Japonia protestează împotriva amplasării avioanelor de luptă rusești pe insula Iturup

Japonia a protestat împotriva amplasării avioanelor de lupta rusești Su-35S în sudul Kurilelor, a declarat astazi Yosihide Suga, secretarul executivului nipon, scrie paginaderusia.ro.
„Prin Ambasada de la Moscova am transmis un protest Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse“ – a comentat Suga informatia TASS, conform căreia Rusia a desfasurat  săptămâna trecută avioane de vanatoare Su-35S pe aeroportul Yasnîi de pe insula Iturup.Secretarul guvernului japonez a remarcat că „acțiunile Moscovei sunt contrare poziției Japoniei și provoacă un regret profund.Cu toate acestea, guvernul japonez va continua să mențină deschis canalul de dialog cu partea rusă pentru a rezolva problema Insulelor Kurile de Sud”, a adaugat Suga.
Patru insule din Kurile de Sud (Iturup, Kunashir, Shikotan și grupul de insule Habomai) au trecut la Uniunea Sovietică în 1945, la finalul celui de-al Doilea război mondial. Japonia nu a recunoscut aceste schimbări teritoriale și consideră aceste insule „teritorii de nord ocupate temporar” de Rusia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"