NordNews
Avem ce spune

Jocul de cărți le-a adus moartea. Unul dintre tinerii uciși la Fălești, implicat în tâlhăria soldată cu decesul unei bătrâne din Soroca

Unul dintre cei doi tineri care au fost uciși cu bestialitate și lăsați să zacă într-o fâșie forestieră din localitatea Hiliuți, Fălești, ar fi fost implicat într-o serie de tâlhării, una dintre care s-a soldat cu decesul unei bătrâne, la finele anului 2019, în localitatea Bolboci, Soroca, susțin sursele Deschide.MD.

Cadavrele a doi tineri de 25 și 26 de ani, Anatol M. și Ivan A, cu multiple semne de moarte violentă, în special în regiunea capurilor, au fost găsite în după-amiaza zilei de ieri, 05 Noiembrie, în localitatea Hiliuți, din raionul Fălești. Unul dintre tineri avea mâinile legate la spate cu centură de piciorul drept, iar cel de-al doilea zăcea în apropiere, pe jumătate dezbrăcat.

Cei doi, ambii originari din Bălți, ar fi fost anunțați ca fiind dispăruți la începutul săptămânii curente.

În timp record, aproximativ 8 ore, angajații Direcției Crime Grave a INI, în colaborare cu colegii de la Direcția Nord a INI,  IP Fălești, IP Bălți au identificat și reținut patru tineri cu vârste cuprinse între 25-27 de ani, care sunt suspectați că ar fi comis crima.

Sursele Deschide.MD, apropiate anchetei, ne-au comunicat că mobilul crimei ar fi fost faptul că mai demult, tinerii uciși i-ar fi tras pe sfoară pe cei patru suspecți. Ultimii i-au provocat pe cei doi la o nouă partidă de cărți în localitatea Mărăndeni, din raionul Fălești, unde i-au prins în flagrantcă trișează.

Oamenii legii presupun că cei doi ar fi fost uciși în Mărăndeni, iar cadavrele au fost aduse cu un automobil și abandonate în fâșia forestieră din Hiliuți.

Totodată, sursele Deschide.md au mai menționat că unul ditnre cei doi tineri uciși, Anatol M. în perioada 2018-2019, ar fi fost implicat cu alte persoane într-o serie de tâlhării în raioanele de Nord ale R.Moldova (Dondușeni, Sîngerei, Soroca). Unul dintre atacuri s-a soldat cu decesul unei bătrâne.

Este vorba despre atacul mişelesc din localitatea Bolboci, Soroca, când mai multe persoane necunoscute, cu cagule pe cap, au bătut la ușa victimelor; iar după ce le-ar fi orbit cu o lanternă, au tăbărât peste doi bătrâni, o femeie de 74 de ani și soțul său de 75 de ani, și au început să-i bată cu pumnii și picioarele, cerând de la aceștia bani.

Hoții au acoperit ferestrele casei cu plapume găsite în locuință, apoi l-au legat pe bărbat cu un cablu electric de picioare, iar soției sale i-au legat mâinile cu o pereche de colanți de un calorifer.

Din motiv că victimele strigau după ajutor, hoții le-au bătut cu bestialitate, asta în timp ce răscoleau prin casă în căutare de bani. În urma traumelor suferite, femeia a murit.

Grupul criminal a fost deconspirat de către INI, toți suspecții fiind reținuți, însă după ce mai bine de un an s-a aflat în detenție, Anatol M a fost eliberat de către instanța de judecată.

Sursele Deschide.MD susțin că cei patru suspecți l-ar fi legat pe Anatol M cu mâinile la spate, exact așa cum grupul criminal, din care făcea parte, proceda cu bătrânii victime ale tâlhăriilor comise de aceștia.

IGP a anuțat că astăzi, la ora 14:00, vor organiza un briefing de presă, în cadrul căruia vor oferi mai multe detalii despre circumstanțele în care a fost comisă crima, dar și despre operațiunea de reținere a suspecților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"