NordNews
Avem ce spune

Joe Biden către Volodimir Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO depinde strict de poporul şi guvernul ucrainean

Preşedintele SUA Joe Biden i-a dat asigurări preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că aderarea Ucrainei la NATO este o decizie care depinde strict de poporul şi guvernul ucrainean. Cei doi şefi de stat au avut joi o convorbire telefonică înaintea consultărilor preşedintelui american cu liderii formatului de la Bucureşti, scrie digi24.ro

„Preşedintele Biden a spus-o foarte clar, că orice negocieri, orice decizie care implică Ucraina nu poate fi luată fără Ucraina. Preşedintele Biden a spus foarte clar că decizia Ucrainei de a adera la NATO este doar decizia poporului ucrainean, decizia unui stat ucrainean suveran şi independent”, a spus Andrei Iermak, şeful cancelariei preşedintelui Zelenski.

Convorbirea telefonică dintre Biden şi Zelenski a durat o oră şi jumătate. Liderul de la Kiev a a precizat că Biden a avut nişte „propuneri clare pentru deblocarea procesului de pace din estul Ucrainei”.

Discuţia dintre cei doi lideri a venit la câteva zile după summitul online între președintele SUA Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin, într-o încercare de detensionare a ceea ce se întâmplă la granița cu Ucraina, unde zeci de mii de soldați ruși au fost mobilizați, stârnind temeri în ceea ce privește o eventuală invazie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata