NordNews
Avem ce spune

Judecătoria Chișinău a decis: Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, plasată în arestat pentru următoarele 20 de zile

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, despre care portalul Anticorupție.md a scris că a fost reținută, vineri, de către ofițerii CNA, fiind bănuită de de implicare în afaceri ilegale cu terenuri, a fost plasată în arest pentru 20 de zile, iar decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, nu poate fi contestată.

Decizia instanţei: persoana, reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti, a fost arestată pentru 20 de zile”, se arată în nota informativă a CNA. Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Afacerile dubioase cu terenuri din Durlești, au fost administrate de tatăl acesteia Nicolae Crudu, fost consilier și funcționar al Primăriei Durlești . Făptașii sunt cercetați penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza or. Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.

Potrivit datelor anchetei, în perioada anilor 2005 – 2006, consilierul local, devenit ulterior primar, și alți funcționari din cadrul primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, amplasate în extravilanul or. Durlești, cu suprafața totală de circa 1,5 hectare.

Fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, pentru a semna procuri generale, care îl împuterniceau pe primul, dar și pe membrii familiei sale, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a „legaliza” schema, ulterior au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice de 1600 de lei pentru șase ari.

Ofițerii anticorupție au stabilit că, beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar și persoane implicate în schemă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"