NordNews
Avem ce spune

Judecătorul, reținut acum câteva săptămâni în flagrant, s-a ales cu încă o cauză penală

Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, reținut acum câteva săptămâni în flagrant în timp ce lua mită,  s-a mai ales cu o cauză penală.

Pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.
Magistratul este cercetat în libertate, după ce, atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.
Anterior,  magistratul a fost reținut în flagrant pentru că ar fi pretins la 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic. Judecătorul a fost învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.
La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"