NordNews
Avem ce spune

Județul Iași intră în carantină generală. Toate școlile vor fi inchise

Iași intră în carantină generală din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele zile. Astfel, toate școlile vor fi închise, iar elevii vor învăța în regim online. La fel, se închid restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroc și sunt interzise evenimentele, transmite agora.md.

Cele mai multe dintre măsurile adoptate vor intra joi în vigoare. Singura excepție este activitatea şcolară, care va fi suspendată pe raza municipiului Iaşi de luni, 9 noiembrie, până pe 22 noiembrie inclusiv.

„Instituțiile cu atribuții de control vor prezenta un bilanț al activității pe perioada anterioară. De menționat că la nivelul întregului județ în luna octombrie s-au aplicat 4.648 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, aproximativ 150 pe zi. Județul Iași are în prezent o populație de peste un milion de locuitori, iar municipiul Iași peste 400.000 de locuitori. În medie, la noi se fac 1.800 de teste zilnic”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași,  pentru ziare.com.

Județul Iași are întegistrate, de la debutul pandemiei, 11.662 de cazuri de coronavirus, fiind depășit doar de Municipiul București. Miercuri, 4 noiembrie, autoritățile au raportat 363 de noi cazuri.

Precizăm că în ultimele 24 de ore, România a raportat 9.714 de infectări – cu peste o mie mai mult față de ziua precedentă. Tot în această perioadă, alte 121 de persoane au murit, iar secțiile de terapie intensivă sunt 1.014 pacienți, o nouă cifră record.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"