NordNews
Avem ce spune

Jurnaliștii din R. Moldova se pot vaccina la etapa a doua de imunizare, de rând cu polițiștii și angajații ministerelor

Jurnaliștii din Republica Moldova ar putea fi vaccinați în mod prioritar la etapa a doua a campaniei naționale de imunizare anti-COVID-19, de rând cu polițiștii, angajații ministerelor, dar și cei ai Președinției, potrivit unui răspuns pe care Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Reprezentanții instituției au precizat că vaccinarea va avea loc în funcție de stocurile disponibile de vaccin, scrie agora.md.

Potrivit aceluiași răspuns, campania națională de vaccinare anti-COVID-19 se va derula în trei etape, pentru că necesitatea și cererea de vaccin „depășește disponibilitatea acestuia la nivel global, din cauza producerii insuficiente și a cererii mari”. La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, pentru că locul de muncă a personalului medical este catalogat la „categoria de risc foarte înalt”. Profesioniștii din domeniul mass-media vor fi vaccinați în ordine prioritară, la etapa a doua de vaccinare.

„Având în vedere faptul că reporterii, cameramanii, moderatorii îndeplinesc sarcini cu contact strâns și frecvent cu publicul larg, dar care nu necesită contact cu persoane cunoscute sau suspectate de a fi activ infectate cu virusul responsabil de COVID-19, vaccinarea acestei categorii de populație se va efectua în mod prioritar la etapa a II-a, de comun cu angajații structurilor de menținere și asigurarea ordinii publice, apărării și securității statului, inclusiv ambasade, Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestor instituții, agenții, organizații sindicale, autorități publice locale și lucrătorii sistemului penitenciar”, a explicat secretara de stat pe domeniul Sănătății Tatiana Zatîc.

La începutul lunii februarie, reprezentanții Partidului Șor și ai Platformei Pentru Moldova din Parlament au propus ca și ziariștii să fie vaccinați în mod prioritar împotriva COVID-19. „Jurnaliștii, alături de polițiști, alături de medici, se aflau în prima linie și își făceau datoria”, invoca drept argument deputatul Igor Himici, într-un briefing de presă. Atunci, opiniile unor reprezentanți ai breslei, contactați de Media Azi să comenteze declarația, s-au împărțit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"