NordNews
Avem ce spune

Jurnalistul rus Vladimir Pozner, alungat din Tbilisi chiar de ziua sa de naștere. Protestatarii au aruncat cu ouă

Georgienii l-au alungat pe jurnalistul rus Vladimir Pozner din Tbilisi, unde acesta a venit pentru a-și serba a 87-a aniversare. Pozner a venit în capitala georgiană pe 1 aprilie urmând să se afle acolo până pe 3 aprilie, însă din cauza unor proteste, acesta a fost nevoit să părăsească Georgia, scrie Deschide.md.

Potrivit Georgia Online, împreună cu Pozner, în Tbilisi au venit circa 50 de reprezentanți ai showbizului rusesc. Aceștia s-au cazat în unul dintre hotelurile din capitală, în fața căruia, pe 31 martie au avut loc proteste ad-hoc și îmbrânceli cu poliția. Protestatarii au aruncat cu ouă în hotel. Apoi, Pozner a plecat la alt hotel unde la fel au avut loc proteste.

Georgienii au ieșit la protest după declarațiile lui Pozner privind relațiile dintre georgieni și locuitorii Abhaziei.

„În anii 70, am vizitat deseori Abhazia. Nu vreau să jignesc pe nimeni, știu că mulți mă urmăresc. Dar mă bazez pe fapte. Relațiile dintre georgieni și abhazi au fost groaznice. Am văzut foarte multe bătăi. Georgienii spuneau despre abhazi că aproape au coborât din copaci, că sunt inferiori. Îmi amintesc foarte bine asta. Și nu am observat nicio prietenie”.

„Rusia are nevoie de Abhazia, scuzați-mă de expresie, precum un porc are nevoie de portocale. Abhazia nu amenință granițele Rusiei”.

Acestea sunt declarațiile făcute de către Pozner în cadrul unui interviu oferit presei georgiene în anul 2017.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"