NordNews
Avem ce spune

Karina Țurcan a contestat la Curtea de Apel din Rusia condamnarea sa la 15 ani de închisoare

Apărarea fostului manager Inter RAO, Karina Țurcan, a depus o contestație față de decizia instanței prin care a fost condamnată la 15 ani de închisoare sub acuzație de spionaj, transmite TASS, cu referire la avocatul condamnatei, scrie deschide.md. 

„Am depus o contestație împotriva sentinței aplicată în cazul Țurcan. Contestația a fost expediată prin poștă. După ce contestația va ajunge la Curte de Apel a Jurisdicției Generale, va fi stabilită și data de examinare”, a declarat avocatul Ivan Pavlov.

Amintim că Tribunalul Moscovei a găsit-o pe fosta membră a consiliului de administrație al companiei energetice Inter RAO, originară din R. Moldova, Karina Turcan, vinovată de spionaj împotriva Rusiei, în favoarea R. Moldova.

Pe 29 decembrie, Karina Țurcan a fost condamnată la 15 ani de închisoare, într-o colonie de regim general (regim închis).

Totodată, 656 de milioane de ruble rusești retrase de la Țurcan au fost transformate în venituri de stat, transmite sursa citată.

Un complet format din trei judecători a examinat cazul în spatele ușilor închise, deoarece materialele erau etichetate ca „secrete”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"