NordNews
Avem ce spune

Kent D. Logsdon a depus la Washington DC jurământul de intrare în funcţia de ambasador SUA în RM

„Noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a depus pe 28 decembrie 2021 la Washington DC jurământul de intrare în funcţie. Ambasadorul Logsdon va sosi în curând în Republica Moldova pentru a conduce echipa Ambasadei în continuarea consolidării relaţiei bilaterale SUA-Republica Moldova pe care cele două ţări ale noastre au edificat-o în ultimii 30 de ani”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA la Chişinău.

Membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior, Ambasadorul Logsdon a fost cel mai recent Şef de cabinet al Subsecretarului pentru Creştere Economică, Energie şi Mediu şi, înainte de aceasta, a fost Asistent Principal Adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice.

A fost, de asemenea, Şef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca Însărcinat cu afaceri, a.i. din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Înainte de a pleca la Berlin, Ambasadorul Logsdon a fost Asistent Executiv al Secretarului de Stat adjunct pentru Management şi resurse şi a fost, de asemenea, secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat. Funcţiile sale anterioare le includ pe cea de director al Centrului de operaţiuni, director al Oficiului pentru Afaceri Ruse şi şef adjunct al misiunii din Tbilisi, Georgia.

De asemenea, a fost consilier politic la Kiev, Ucraina; şi a ocupat o varietate de poziţii în Bangkok, Thailanda; Almaty, Kazahstan; Islamabad, Pakistan; şi Stuttgart, Germania. Ambasadorul Logsdon vorbeşte limbile rusă, ucraineană, thailandeză şi germană. Studiază limba română.

Ambasadorul Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Domnia Sa deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la Universitatea din Virginia şi o diplomă de licenţă în guvernare de la Universitatea Notre Dame. La Chişinău i se va alătura soţia, Michelle, ofiţer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe”, se arată în comunicatul reprezentanţei diplomatice a SUA.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata