NordNews
Avem ce spune

Khabib Nurmagomedov și-a anunțat retragerea după victoria de la UFC 254. „Nu voi mai lupta fără tatăl meu”

Khabib Nurmagomedov și-a anunțat retragerea din UFC după victoria obținută în fața lui Justin Gaethje la gala UFC 254.

Khabib Nurmagomedov a spus că nu va mai lupta niciodată fără tatăl său, care a murit în luna iulie după ce a fost infectat cu COVID-19. Abdulmanap Nurmagomedov era și antrenorul lui Khabib, iar campionul din UFC i-a promis mamei sale că nu va mai lupta după această bătălie cu Justin Gaethje.

Khabib Nurmagomedov și-a anunțat retragerea după victoria de la UFC 254. „Nu voi mai lupta fără tatăl meu”

Campion mondial la categoria ușoară, Khabib Nurmagomedov se retrage cu un record impresionat, 29 de victorii și zero înfrângeri. Cele 28 de victorii obținute până la gala UFC 254 au fost obținute cu tatăl său, Abdulmanap, la marginea octagonului.

Starul din UFC și-a anunțat retragerea la interviul de la finalul luptei cu Justin Gaethje: „A fost ultima mea luptă. Nu voi mai veni aici fără tatăl meu. Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă. Îți mulțumesc, Justin. Știu multe lucruri despre tine, știu că îți ajuți oamenii. Fii aproape de părinții tăi, nu știi ce se poate întâmpla mâine”, a spus Khabib.


Cine a fost Abdulmanap Nurmagomedov, antrenorul decorat de Vladimir Putin

Abdulmanap Nurmagomedov a fost un sportiv cu o mulțime de medalii obținute, antrenor emerit și veteran al armatei, acolo unde a fost angajat și ca antrenor de sambo și judo. El era și antrenorul naționalei de sambo din Dagestan. El era antrenor emerit și provenea dintr-o familie de luptători.

Cu tatăl său antrenor, Khabib a câștigat toate cele 28 de meciuri din cariera sa în artele marțiale mixte, dintre care 12 în UFC.

Printre victimele sale celebre se numără și Conor McGregor, în urma unui meci extrem de așteptat. Ca urmare a acelei victorii istorice, Khabib și tatăl său au fost primiți și decorați de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Abdulmanap Nurmagomedov a murit la 57 de ani, după ce a petrecut două luni într-un spital din Moscova. Infectat cu coronavirus, tatăl lui Khabib a murit din cauza unor complicaţii.

Tatăl și antrenorul starului din UFC a contractat coronavirusul la sfârşitul lunii aprilie, iar inițial a refuzat să fie testat.

Ulterior, starea i s-a agravat şi a suferit o criză cardiacă. Medicii i-au implantat, de urgență, un bypass, după care a fost plasat de două ori în comă indusă. După două luni de luptă, Abdulmanap a încetat din viață.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata