NordNews
Avem ce spune

Killeri de origine azeră aflați în căutare internațională, reținuți de poliție în Republica Moldova

Doi cetățeni de origine azeră, cu vârsta de 26 și, respectiv 32 de ani, membri a unui grup criminal organizat, care aveau rolul de killeri, desfășurând activitatea infracțională pe teritoriul CSI, au fost reținuți.
Potrivit poliției, aceștia erau anunțați în căutare de către instituțiile de drept din Ucraina pentru comiterea unui atac armat la 29 martie 2018 asupra unui grup de persoane, utilizând arme de tip automat ”Kalașnikov”. În urma atacului respectiv, soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.
Suspecții, au fost reținuți pe 8 mai 2018, în urma unei informații operative, parvenite în adresa Inspectoratului Național de Investigații.
În urma investigațiilor, polițiștii au depistat că bărbații au traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false și să plece în Turcia pentru a se eschiva de la răspunderea penală.
Cei doi sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, iar, ulterior, urmează a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală în Ucraina.
Acțiunile  s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"