NordNews
Avem ce spune

Kim Jong Un se laudă cu o armată de 800.000 de nord-coreeni gata să lupte cu SUA

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 dintre cetăţenii săi s-au oferit voluntar să se înroleze sau să se reînscrie în armată pentru a lupta împotriva Statelor Unite, scrie sâmbătă publicaţia oficială din această ţară, scrie digi24.ro

Vineri, aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie sau reînscrie în armată pentru a lupta contra Statelor Unite, a scris ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul tot mai mare al tinerilor de a se înscrie în armată este o demonstraţie a dorinţei de neclintit a tinerei generaţii de a-i elimina fără milă pe maniacii războiului, care fac ultime eforturi pentru a distruge ţara noastră socialistă dragă, şi de a îndeplini marea cauză a reunificării naţionale fără eşec, dar şi o manifestare clară a patriotismului lor înfocat”, conform publicației.

Acest mesaj survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17 ca răspuns la exerciţiile militare în derulare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat o ICBM în mare, între Peninsula Coreeană şi Japonia, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreei de Sud să zboare în Japonia pentru un summit despre mijloacele prin care Seulul şi Tokyo pot contracara armata Phenianului, dotată cu arme nucleare.

Rachetele balistice ale Coreei de Nord sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, iar lansarea lor a fost condamnată de Seul, Washington şi Tokyo.

Forţele sud-coreene şi americane au început luni exerciţii comune, intitulate „Freedom Shield 23” (Scutul Libertăţii 23), care se desfăşoară pe parcursul a 11 zile, la o scară nemaivăzută din 2017, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Coreei de Nord. Kim Jong Un a acuzat SUA şi Coreea de Sud că amplifică tensiunile prin aceste exerciţii militare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"