NordNews
Avem ce spune

Klaus Iohannis o felicită pe Maia Sandu: România este alături de R. Moldova

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Într-o postare pe twitter, șeful statului spune că cetățenii au ales astfel ”continuarea drumului european și democratic”, scrie Deschide.md.

”O felicit pe @sandumaiamd pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din #RepublicaMoldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Rep. Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a transmis Iohannis.

Candidata pro-europeană Maia Sandu a câștigat duminică alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie președinte din istoria țării. Maia Sandu (48 de ani) devine șef al statului învingându-l pe actualul președinte, socialistul Igor Dodon, cu un scor de peste 57%.
Astfel, datele centralizate de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău, după numărarea a peste 99% din voturi, Maia Sandu a fost votată de 57% dintre alegători, în timp ce contracandidatul său Igor Dodon a fost votat de 43%.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"