NordNews
Avem ce spune

Krasnoselski: „Operațiunea de menținere a păcii în Transnistria este un factor de stabilitate”

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski a declarat că „operațiunea de menținere a păcii a Rusiei în Transnistria este un factor de stabilitate”.

Nu trebuie să uităm că aici, în Transnistria, Federația Rusă, care are propriul mandat internațional, desfășoară o misiune de menținere a păcii. Toate mecanismele operațiunii de menținere a păcii funcționează. Aceasta este și astăzi un factor de stabilitate„, a spus Krasnoselski reporterilor RIA Novosti.

Întrebat despre riscuri și provocări, liderul de la Tiraspol a spus că din cauza situației regionale, „riscurile cresc”, dar și-a exprimat convingerea că pe ambele maluri ale Nistrului se dorește pacea.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au cerut în repetate rânduri retragerea necondiționată a trupelor rusești din regiunea transnistreană. Potrivit președintei R. Moldova, Maia Sandu, misiunea de pacificare a Rusiei trebuie să fie înlocuită cu una civilă, cu mandat internaţional, sub auspiciile OSCE şi ONU.

Deși și-a asumat retragerea contingentului militar din stânga Nistrului, inclusiv în timpul summit-ului OSCE de la Istanbul (1999), Rusia nu și-a respectat niciodată angajamentul.

Sâmbătă, 2 septembrie, în regiunea transnistreană au loc manifestații dedicate celei de-a 33-a aniversare a așa-numitei republici moldovenești nistrene. În piața centrală din Tiraspol au fost ridicate „drapelul de stat” roșu-verde-roșu și steagul Federației Ruse.

Așa-numita republică moldovenească nistreană și-a autoproclamat independența pe 2 septembrie 1990, nefiind până în prezent recunoscută de niciun stat-membru al ONU, dar fiind susținută de Federația Rusă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"