NordNews
Avem ce spune

Kremlinul „speră să nu fie nevoit” să interzică Facebook, Twitter sau Youtube în Rusia

Kremlinul „speră să nu trebuiască să interzică” Facebook, Twitter sau YouTube, rețele sociale cu care autoritățile ruse sunt în acest moment în conflict, din cauza modului în care sunt moderate conţinuturile, în special politice, a anunţat un înalt responsabil rus, scrie digi24.ro

„Aş vrea să sper că nu va trebui să ajungem acolo şi că se vor găsi soluţii pentru a rezolva conflictul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicaţia Argumentî i Faktî.

„Nimeni nu vrea o interzicere totală (a reţelelor sociale), ar fi lipsit de sens să se pledeze în favoarea acestui lucru. Însă noi trebuie să obligăm aceste companii să respecte regulile noastre”, a continuat el.

Un prim „foc de avertisment” a fost tras la începutul lui martie, prin frânarea funcţionării în Rusia a platformei Twitter, pe care autorităţile ruse o acuză cu nu a suprimat conţinuturile „ilegale”.

Moscova i-a acordat platformei Twitter o lună pentru a se conforma, sub pedeapsa blocării complete, şi mai mulţi responsabili au perceput aceasta ca o atenţionare inclusiv la adresa Facebook şi YouTube, care ar putea fi următoarele pe listă. Autorităţile ruse au denunţat în special difuzarea de conţinuturi de susţinere pentru opozantul Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare după ce a fost otrăvit cu Noviciok în luna august 2020.

Dmitri Peskov a estimat că „niciun stat care se respectă nu ar lăsa o companie să-i impună condiţiile sale”.

Twitter este acuzat de Moscova în special că nu a suprimat conţinuturile incitante ale minorilor la suicid, cele care conţin pornografie infantilă sau informaţii cu privire la utilizarea drogurilor.

Platforma americană a respins acuzaţiile ruse, declarându-se „foarte îngrijorată de tentativele de a bloca şi a strangula conversaţia publică online”. Responsabilii ruşi şi preşedintele Vladimir Putin au denunţat de mai multe ori în ultimele luni „samavolnicia” marilor reţele sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"