NordNews
Avem ce spune

„Kuliocul” lui Dodon: Procurorii au inițiat un proces penal

Procurorii au inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele și vor fi verificate înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, un pachet, în care se presupune că ar fi fost bani. Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat în baza denunțurilor oficiale depuse la finele săptămânii trecute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță, scrie TV8.

„Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni. Procuratura va informa despre măsurile întreprinse şi deciziile adoptate în consecință”, se spune într-un comunicat de presă emis de PG.
Amintim că după publicarea imaginilor de către Iurie Reniță reprezentanții Procuraturii Generale au declarat că nu se pot autosesiza pe acest caz, pentru că se pune la îndoială veridicitatea înregistrărilor și i-a cerut deputatului să facă un denunț oficial.
Igor Dodon a declarat anterior că este ferm convins că aceste filmulețe nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială. Dodon inisistă că imaginile au fost truncate, fiind mai multe „chestii scoase din context sau lipite acolo”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"