NordNews
Avem ce spune

La alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie vor fi utilizate 240 de scanere

240 de scanere vor fi utilizate la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020, pentru a facilita procedura de înregistrare a alegătorilor în Sistemul Informaţional Automatizat de Stat „ALEGERI”, transmite tvrmoldova.md.

Utilajul a fost donat Comisiei Electorale Centrale de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Scanerele pot identifica alegătorii în listele electorale în baza buletinului de identitate scanat. În comparaţie cu introducerea manuală a datelor, procesul de scanare a demonstrat excluderea erorilor umane, dar a redus şi timpul şi cozile de alegători cu 72%, scrie Moldpres.

Un număr de 120 de scanere vor fi destinate pentru secţiile de votare din afara R. Moldova şi sunt adaptate la modelul actului de identitate de tip paşaport şi buletin de identitate. Alte 120 vor fi amplasate în cele mai aglomerate secţii de votare din ţară.

Celelalte 80 de scanere, procurate în 2019, sunt destinate secţiilor de votare deschise pentru alegătorii care locuiesc în stânga Nistrului şi care vor vota în baza buletinului de identitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata