NordNews
Avem ce spune

La Bălți, 71 de doze de vaccin Pfizer au fost administrate incorect

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu se arată mâhnită de administrarea vaccinului Pfizer. În cadrul unei emisiuni televizate, șefa statului a declarat că zeci de doze de vaccin au ajuns la „neamuri” și diferiți șefi de instituții.

Pentru că a venit o tranșă relativ mică de Pfizer, în urma discuției cu Ministerul Sănătății am decis ca ele să ajungă la casele de bătrâni și la oamenii mai în vârstă.  Dacă mă uit cum s-au comportat directorii de spitale, pot spune că aceștia au permis  ca acest vaccin să ajungă la persoanele care nu sunt incule incluse în categoria eligibilă pentru vaccinare. 688 de oameni care au primit prima doză de Pfizer sunt din categoria „neamuri”. 139 sunt angajați ai instituțiilor statului”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu spune că în majoritatea centrelor raionale, dar și în Chișinău, cu prima doză de vaccin Pfizer s-ar fi imunizat persoane care sunt în afara categoriilor de vaccinare, la etapa actuală.

La Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării 48 de doze de vaccin au mers în afara oricăror categorii, Centru Medicilor de Familie de la Botanica- 64 de doze, Centru Medicilor de Familie de la Bălți- 71 de doze de vaccin, la Cantemir 35 de doze au mers la tot felul de șefi și consilieri, la Ceadîr Lunga doar opt medici au fost vaccinați, iar 21 de doze s-au dus în afara sistemului. La Edineț, Ocnița, Rezina, Ungheni și la Institutul Oncologic s-a întâmplat același lucru”, a adăugat Sandu.

Șefa statului a precizat că va depune o sesizare la procuratură, după ce va primi o informație mai detaliată despre persoanele vaccinate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata