NordNews
Avem ce spune

La Bălți s-a sărbătorit Ziua Internațională a Copiilor

Inspectoratul de Poliție a municipiului Bălți, a organizat astăzi un eveniment grandios dedicat tuturor copiilor. Dis-de-dimineață, sute de copii însoțiți de parinți și bunici au luat cu asalt Piața Vasile Alecsandri din Bălți.
Micuții au avut parte de clovni, roboți, jocuri şi dansuri distractive. Au desenat pe asfalt şi au confecționat jucarii hand-made.
Toți copii care au participat şi au fost activi la concursuri au fost premiați cu jucarii. Iar cei care au luat primul loc au primit în dar un Smartphone, baloane, înghețată şi sucuri.
Batalionului Scorpion a făcut demonstrații de lupte corp la corp şi de reținere a infractorilor. Iar patrupezii Inspectoratului de Poliție au demonstrat cum pot gasi droguri şi obiecte periculoase.
Deasemenea copii au putut face poze cu maşinile de Poliție, cu armamentul din dotare şi au fost plimbați cu bicicletele. Cel mai mult au fost uimiți de un tanc adus de catre Inspectoratul de Carabinieri.

Sponsorii evenimentului au fost: rețeaua de magazine Moldova Mobile Shop, Centrul de Sănatate ATIS, agenția publicitară VReklame, SRL Elena Timotina.

În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” care de regulă în Republica Moldova se  sărbătorește la data de 1 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"