NordNews
Avem ce spune

La Chișinău vine un înalt oficial de la Bruxelles. Când va adera R. Moldova la Zona unică de Plăți în Euro

La Chișinău urmează să aibă loc mâine conferința internațională „Aderarea Republicii Moldova la Zona Unică de Plăți în Euro – realizări și perspective”. Invitatul special este directorul general al Consiliului European de Plăți (EPC), Etienne Goose. Alături de acesta vor mai fi prezenți  viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Leonardo Badea, premierul Natalia Gavrilița dar și mai mulți oficiali din Republica Moldova.

Despre acest lucru a anunțat viceguvernatorul BNM, Arcadie Albul, în cadrul unui interviu acordat recent pentru IPN.  Albul a adăugat că până în toamna anului viitor, Republica Moldova ar putea depune cererea de aderare la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), ceea ce ar însemna că plățile în euro vor ajunge mai rapid la destinație și vor avea un cost mai mic.

Conferința va avea loc în cadrul proiectului Twinning și va avea drept scop abordarea principalelor beneficii ale aderării Republicii Moldova la SEPA, a strategiei de conformare la Criteriile EPC (de aderare la SEPA), precum și trecerea în revistă a eforturilor, progreselor realizate în acest sens de către Republica Moldova”, a precizat viceguvernatorul.

Sesiunea plenară va fi urmată de două dezbateri pe temele: „Beneficiile și provocările aderării la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA)” și „Eforturi și progrese realizate de către autoritățile din Moldova pentru conformarea la criteriile SEPA. Pașii necesari de urmat în vederea pregătirii dosarului de aderare la SEPA.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"