NordNews
Avem ce spune

La Costești, Otaci și Criva, politiștii de frontieră au depistat permise de conducere și teste PCR COVID-19 falsificate

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au depistat două permise de conducere, o asigurare auto Cartea Verde și patru teste PCR COVID-19, toate cu semne de falsificare.  Cazurile au fost consemnate în ultimele 48 de ore.
În punctul de trecere a frontierei Criva, o familie de ucraineni au prezentat patru rezultate negative a testelor SARS- COV-2 falsificate, pentru a nu fi plasată în autoizolare pe teritoriul Moldovei. Cetățenii au declarat că în Ucraina li s-au prelevat probe și au achitat 500 de hrivne, însă în urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat contrariul, persoanele în cauză nu figurau în baza de date a Laboratorului.
În punctul de trecere a frontierei Costești a fost identificat un conațional, la care s-a depistat printre documentele de călătorie permisul de conducere ucrainean cu semne rezonabile de falsificare. Șoferul a relatat polițiștilor de frontieră că ar fi obținut permisul legal, ca urmare a absolvirii unei școli auto din Ucraina.
În punctul de trecere a frontierei Otaci, un alt cetățean moldovean a prezentat permisul de conducere rusesc falsificat. Întrebat despre cum a obținut documentul, acesta a comunicat că și-a perfectat permisul în Federația Rusă contra sumei de 300 de dolari. La scurt timp, pe direcția ieșire din țară a fost documentat încă un moldovean pentru folosirea asigurări auto Cartea Verde contrafăcute Acesta nu a putut explica cele depistate, din motiv că primise la pachet toate documentele pentru mașină.
În toate cazurile, actele au fost ridicate și transmise spre expertiză.  Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"