NordNews
Avem ce spune

La două secții din Germania și Franța, buletinele de vot s-au epuizat

Alegerile de la secția de votare din Frankfurt pe Main s-au încheiat cu 3 ore înainte de programul de lucru al secției de votare. Asta deoarece toate cele 5 mii de buletine de vot alocate pentru fiecare secție din străinătate au fost epuizate, transmite zdg.md.

Ultimul buletin a fost înmânat la ora 17.55, ora locală, cu exact 3 ore și 5 minute înainte de închiderea secției.

Secția din Frankfurt a fost probabil cea mai aglomerată din Diasporă. Mii de moldoveni au stat în cozi interminabile pentru a se vota. Procesul a fost întrerupt de o alertă cu bombă, după care reluat.
De dimineață însă, oficialii Consulatului Moldovei din Frankfurt a cerut moldovenilor să meargă la secțiile de votare din Stuttgart sau Kassel deoarece ritmul de vot era unul foarte ridicat.

La Montreuil, în suburbia Parisului la fel s-au terminat buletinele de vot. La fel ca în Frankfurt, aici prezența de vot a fost una fără precedent, iar toate cele 5000 de buletine au fost epuizate, iar oamenii sunt îndemnați să meargă în alte secții deschise în capitala Franței.

Potrivit Ministerului de Externe, la ora 18.00, ora Moldovei „în cadrul celor 139 de secții de votare constituite în străinătate, cel mai activ până la acest moment s-a votat în:

Montreuil, Republica Franceză – peste 4600 alegători

Frankfurt, Germania – circa 4500 alegători

Londra, Marea Britanie – peste 4300 de alegători

Londra, Marea Britanie – 4000 de alegători

Berlin, Germania – 4100 alegători

Parma, Italia – circa 4000 alegători

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata