NordNews
Avem ce spune

La granița dintre Ucraina și România s-a prăbușit un elicopter, aparatul ar fi transportat produse de contrabandă

Aparatul de zbor  a fost descoperit de un cioban din satul Săpânța, care este centrul comunei cu același toponimic  din Romania. Aceasta este zona adiacentă la  granița cu Ucraina – peste râul Tisa de  Săpânța sunt situate localitățile ucrainene Bedevlea (Bedeu), Teaciv (Teceu) și Teresva, raionul Teaciv, regiunea Transcarpatia.
Informațiile  despre tragedie sunt confirmate oficial de către biroul de poliție și procuratura județului, care a inițiat  o procedură penală și va examina toate circumstanțele tragediei, scrie bucpress
Unele dintre ele au fost deja date publicității de mass-media din România. Astfel, potrivit unor publicații românești, a fost găsit un elicopter de producție rusească destinat utilizării în scopuri civile, în special pentru irigarea câmpurilor. Modelul posibil este Ka-26. În același timp, aeronava n-avea date de înregistrare și a survolat  ilegal spațiul aerian al României. Cel mai probabil este transferul țigărilor de contrabandă, dar mass-media din România nu informează despre depistarea  țigărilor  în apropiere de  elicopter.
Unele ediții românești  citând surse proprii informează că pilotul  găsit mort – e un bărbat de 48 de ani din Belarus,  Minsk,  Dmitri K, născut în 1971, care la 5 martie a plecat din capitala Belarusului cu trenul la Lviv  și apoi la Ujgorod, unde a și  dispărut, de fapt.
De asemenea, potrivit informațiilor preliminare din sursele organelor de drept din  România,corpul neînsuflețit al pilotului a fost descoperit  în etapa de descompunere, deoarece, cel mai  probabil,  accidentul a avut loc în urmă cu 2-3 săptămâni. Potrivit versiunii preliminare a poliției române, elicopterul a zburat la o înălțime foarte mica ca să nu fie depistat de polițiștii de frontier și s-a   lovit  de copacii   din fâșia de pădure de pe malul Tisei – și de aceea s-ar fi prăbușit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata