NordNews
Avem ce spune

La moment, peste 200 de de angajați în cadrul MAI sunt infectați cu COVID-19

La moment, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne sunt 223 de angajați infectați cu COVID-19. De la începutul perioadei pandemice au fost confirmați 1618 angajați, 1395 au fost vindecați iar 8 au decedat, porivit unui comunicat al MAI, scrie deschide.md.

În acest context, MAI recomandă cetățenilor: să păstreze distanța socială, să poarte măști (în transportul public, magazine și spații publice închise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mai mari de 3 persoane, să limiteze prezența în spațiile publice și să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare, să nu încalce legislația în vigoare și să apeleze la 112 în cazul în care au fost martorii unei infracțiuni sau dacă au nevoie de ajutor.

În același comunicat MAI informează că, în perioada 7-8 noiembrie au fost întocmite 284 procese verbale cu privire la contravenții în baza art. 761 din CC. De asemenea, au fost verificate 396 unități de transport public, fiind aplicate 4 sancțiuni transportatorilor de pasageri. Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 13 apeluri cu privire la informații ce țin de COVID-19.

MAI menționează că în perioada 31.03 – 08.11.20, Poliția a documentat 12.182 de contravenții pe marginea încălcărilor hotărârilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 68 mil. lei.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne monitorizează în continuare respectarea măsurilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în vederea prevenirii răspândirii virusului de tip nou. În acțiunile desfășurate sunt implicați peste 8 mii de polițiști, carabinieri, salvatori și polițiști de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"