NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „La mulți ani, Limba Română!”. Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii naționale „Limba noastră”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii naționale „Limba noastră”. „La mulți ani, Limba Română!”, a scris șefa statului pe pagina sa de facebook. 

„De Ziua Limbii Române, pe care o marcăm astăzi, îmi doresc ca limba română să devină numitor comun pentru toți cetățenii Republicii Moldova, oricare ar fi limba lor maternă, și să funcționeze aici în armonie cu celelalte limbi: ucraineana, rusa, găgăuza, bulgara și altele. Limba română poate fi patria tuturor cetățenilor noștri. La mulți ani, Limba Română!”, a spus Maia Sandu.

Oficial, Sărbătoarea Națională „Ziua Limbii Noastre” este marcată  anual, în ziua de 31 august. În acest an, se împlinesc 32 de ani de când pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata