NordNews
Avem ce spune

Ala Nemerenco despre certificatele de vaccinare false: „La momentul de față nu a fost nimeni pedepsit”

Ministra Sănătății spune că e complicat de demonstrat care vaccin a fost administrat și care a fost aruncat, atunci când vine vorba de certificatele de vaccinare false. Ala Nemerenco susține că acum situația e în mâinile organelor de drept, dar dacă subiectul ar fi discutat la nivel internațional, atunci Moldova s-ar putea pomeni cu certificatele sanitare locale nerecunoscute pe plan mondial, scrie agora.md

„Am verificat datele din sistemul informațional, în rest nu avem posibilitatea să demonstrăm aceste probe. Deoarece trebuie să fii prezent să vezi că vaccinul chiar s-a aruncat. Noi am cules informația, pe diferite căi și am alertat toate instituțiile de control. La momentul de față nu a fost nimeni pedepsit”,a spus Ala Nemerenco la emisiunea InPROfunzime de la PROTV.

Ministra Sănătății se declară, în același timp, îngrijorată de situația locală, care ar putea duce la efecte negative pentru moldoveni, pe plan internațional.

„Probabil, acest lucru ar putea să ne dăuneze și să vină un răspuns negativ, care să ne spună stați acasă cu certificatele voastre false.”

Anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco susținea că numărul certificatelor de vaccinare false s-ar putea ridica la câteva mii. Potrivit acesteia, instituția pe care o conduce a depistat mii de suspecți pe aceste cazuri, iar informațiile colectate în acest proces au fost prezentate CNA și Procuraturii Anticorupție.

Potrivit lui Nemerenco, schema de emitere a certificatelor de vaccinare false a început prin luna mai și s-a dezvoltat în ultima perioadă, mai ales cu aducerea în țară a vaccinului Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. Ministra a mai declarat că persoanele implicate în această schemă ar putea fi trase la răspundere penală pentru fals în acte publice și riscă închisoare de la doi până la șapte ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"