NordNews
Avem ce spune

La Orhei a început o nouă etapă de renovare a infrastructurii rutiere

Amplele lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere continuă în mun. Orhei. Aici a fost dată în folosință, după renovare, str. Veronica Micle, lucrările de modernizare continuând pe str. Unirii. În acest an, toate străzile din regiunea centrală a orașului Orhei vor fi renovate, unele dintre care în baza unor tehnologii moderne care se aplică în premieră în localitate. (P)

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, ales pe circumscripția uninominală nr. 18 Orhei, spune că în acest an, așa cum a promis, toate străzile din zona centrală a localității vor fi complet renovate.

Așa cum am promis, toate arterele centrale din orașul nostru vor fi renovate. În timp ce unii povestesc despre pandemie și își justifică neputința prin discuții deșarte, Partidul „ȘOR” lucrează. Ne-am suflecat mânecile și transformăm țara. Așa va fi și în continuare. Nu facem politică, realizăm lucruri concrete pentru oameni, aici și acum, a declarat Ilan Șor, primar de onoare al mun. Orhei.

Deputata din partea Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, fost viceprimar de Orhei în echipa lui Ilan Șor, a menționat că Orheiul este un exemplu de dezvoltare pentru toată țară.

Statisticile nu mint. Rezultatele oficiale de anul trecut au arătat că Orhei este orașul și raionul cu dezvoltarea cea mai eficientă și rapidă din țară, a amintit deputata.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, spune că reabilitarea infrastructurii rutiere face și mai european orașul Orhei.

Noi deja putem spune că orașul nostru este cel mai frumos, cel mai dezvoltat, cel mai european, este mândria Partidului „ȘOR, a spus Marina Tauber în cadrul ceremoniei de dare în folosință a str. Veronica Micle.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu spune că, în premieră, unele tronsoane de drum public sunt renovate fiind aplicate tehnologii moderne.

Primăria a contractat lucrări de amenajare a straturilor bituminoase subțiri executat la rece de tip „Slurry seal”. Valoarea contractului este de peste 4,5 mil. de lei. Aceste lucrări vor fi executate pe tronsonul de drum public din str. Unirii, str. Călătorilor, str. M. Sadoveanu și str. Chișinăului, a spus edilul, precizând că 3,2 kilometri de drum public vor fi reabilitate în baza acestei noi tehnologii.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, spune că, în ciuda dificultăților, echipa de la Orhei a lui Ilan Șor continuă toate proiectele planificate.

Pas cu pas, echipa noastră transformă municipiul și raionul Orhei într-un teritoriu bine administrat, unde proiectele sunt derulate de dragul și în beneficiul cetățenilor. Ne mândrim cu faptul că demonstrăm țării întregi cum trebuie făcute corect lucrurile, a menționat Dinu Țurcanu.

Amintim că, în pofida pandemiei, la Orhei, startul lucrărilor de renovare a tronsoanelor principalelor străzi a fost dat la 15 mai. Lucrările costă, în total, aproape 10 mln de lei, bani alocați din bugetul local. În luna iunie, la Orhei a fost finalizată renovarea străzii centrale Vasile Lupu.
Proiectele de infrastructură din mun. Orhei sunt derulate sistematic din 2015, după ce Ilan Șor și echipa sa a câștigat alegerile. La inițiativa fostului edil, Primăria Orhei a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Proiectele respective continuă la Orhei și sunt monitorizare de Ilan Șor și după ce a fost ales deputat pe circumscripția nr.18.
P.
Acest material cu corespunde cu politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"